Over DEAN

De waarde van kennis staat centraal in de samenwerking die De Staffing Groep heeft met Digital Education Africa Network (DEAN). Gezamenlijk verbeteren we het toekomstperspectief van kinderen in Oost-Afrika door een verbetering van het onderwijs. Door opleiding van docenten, het beschikbaar maken van (digitaal) onderwijsmateriaal en het introduceren van digitale leermiddelen is sinds 2003 voor meer dan 450.000 kinderen een significant verschil gemaakt.

De Staffing Groep ondersteunt de projecten van DEAN met kennis en middelen. Kennis vanuit de eigen organisatie en kennis vanuit het netwerk van consultants dat De Staffing Groep vertegenwoordigd. Vanaf de start van de samenwerking in 2006 zijn er gemiddeld drie consultants naar Oost-Afrika gereisd om daar hun ervaring, kennis en kunde in te zetten ten behoeve van concrete projectresultaten. Door kennisoverdracht, coaching en praktische betrokkenheid zijn, samen met de lokale medewerkers van DEAN, de projecten inhoudelijk verbeterd, is de organisatie effici├źnter geworden en hebben we meer kinderen met betere oplossingen kunnen bereiken.

De komende jaren blijft De Staffing Groep zich met DEAN inzetten voor beter onderwijs in Oost-Afrika. We doen dat door gezamenlijk kennisbijeenkomsten in ons DynaHouse te organiseren waar we experts uit ons netwerk vragen mee te denken over concrete vraagstukken waar DEAN tegenaan loopt. Daarnaast blijven we missies naar Oost-Afrika faciliteren om ter plaatse een bijdrage te leveren door kennis over te dragen en zullen we waar mogelijk ons netwerk inschakelen om een zo groot mogelijk effect te sorteren voor een nieuwe generatie in Oost-Afrika.

Geïnspireerd en wilt u weten hoe u kunt bijdragen? Neem contact op met Arjan Pronk van De Staffing Groep of Joost Dam directeur van DEAN.

Meer informatie over DEAN: www.dean.ngo